ABC Samenkomsten

Pastorale zorg

Iedereen heeft behoefte om op zijn/haar manier aandacht te krijgen of een plekje te hebben waar je terecht kunt met levens- of geloofsvragen. In eerste instantie is het een opdracht aan iedereen om naar je naaste om te zien. Voor mensen die meer nodig hebben bieden wij bezoeken, persoonlijke gesprekken en pastorale zorg aan.

 

 

Persoonlijke gesprekken

 Iedereen die behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek kan daar gewoon om vragen bij een van de stuurgroepleden of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen. Na elke samenkomst is er ruimte voor persoonlijke gesprekken en als het op prijs wordt gesteld, komen wij thuis bij mensen op bezoek.

 

Bezoeken

Wij stimuleren iedereen om naar elkaar om te zien. Iedereen zou iemand moeten hebben waar je terecht kunt voor een gesprek. Daarnaast proberen wij vanuit de stuurgroep mensen te bezoeken waarbij onze eerste aandacht uitgaat naar mensen die alleen staan, eenzaam of ziek zijn, nieuwe bezoekers of mensen die met vragen zitten.

 

Pastorale begeleiding

Als er meer professionele hulp nodig is voor geloofsbegeleiding of bij levensvragen kunnen wij in overleg met jou besluiten om je door te sturen naar een professionele pastorale begeleider.