ABC Samenkomsten

Speciale diensten


Een paar keer per jaar is de samenkomst anders dan anders. Er worden aan verschillende gelegenheden extra aandacht geschonken, denk hier bij aan:

 

Kerstviering
Op Kerstavond 24 december vieren wij de geboorte van Jezus tijdens onze Kerstavonddienst. In deze dienst worden er veel Kerstliederen gezongen en er wordt speciale aandacht geschonken aan de kinderen. 

Op 2e Kerstdag is er altijd een “open inloop”. De kinderen van de Kidsclub verzorgen een toneelstukje en er is tijd voor een spelletje, een goed gesprek en is er aansluitend een (gratis) brunchbuffet. Verschillende ABC-ers maken hiervoor iets of nemen iets lekkers mee, maar dit is absoluut niet verplicht.

Paasviering
Op eerste Paasdag vieren wij de opstading van Jezus. Na deze samenkomst worden de stoelen aan de kant gezet en wordt er afgesloten met een heerlijk (gratis) lunchbuffet. Verschillende ABC-ers maken hiervoor iets of nemen iets lekkers mee, maar dit is absoluut niet verplicht. Ook wordt vaak nog iets extra's gedaan voor de kinderen.

Kind- en gezinsdienst
Deze dienst staat geheel in het teken van en voor de kinderen. De kinderen van de kidsclub verzorgen deze dienst in zijn geheel. Er worden kinderliedjes gezongen en de kinderen doen ook nog een stukje. Het is altijd leuk wanneer er veel (klein) kinderen en vriendjes komen.

Gastendienst
Al onze diensten zijn in de regel laagdrempelig, maar tijdens onze gastendienst is dit zeker zo. Voor deze dienst worden er vrienden en bekenden uitgenodigd van ABCers die misschien wel nooit in een kerk zijn geweest of die vroeger in de kerk kwamen. De boodschap en muziek wordt hierop aangepast.

Doopdienst
Wanneer er kindjes worden gedoopt/opgedragen wordt dit vaak gedaan in de ochtend samenkomst. Wanneer er jeugd of volwassenen worden gedoopt, wordt dit vaak in de middag een samenkomst gehouden. De doop zelf vindt plaats bij het IJsselmeer. Hoe wij over de doop denken, vindt u hier.